Hästar som betyder

Jag tänkte berätta lite om hästar som betyder eller betöd mycket för mig. Vi tar dom i ordning;

Lotte; Lotte var ett brunt gotlandsruss som stod på min första ridskola, kungsberga ridskola. Det var henne jag började rida på, henne jag lärde mig grunderna på och jag tyckte hon var helt underbar, dock var hon gammal. Jag minns inte så mycket från henne, jag började ju rida när jag var 5år och nu är jag 17, snart 18år men jag kommer aldrig glömma hennes namn eller att hon betöd och betyder mycket för mig. Dom tog bort henne, när hon va 24 har jag för mig. Har bara en bild på henne som någon har gjort om för länge sen :)

 

Frans; Nästa häst jag verkligen blev kär i var faktiskt Frans, sommaren 2005. Redan första dagen klickade det och jag visste att dethär, det var min häst. Under 4 sommrar hade jag min lilla älskling på ridläger och sista ridlägret gick min dröm i uppfyllelse, jag hade tjatat och tjatat om att få ta hem Frans men mina föräldrar sa ständigt nej. Jag vet inte varför de ändrade sig just nu, kanske insåg de hur mycket han betyder för mig, kanske var det för att taffsnäs tjatade, kanske båda :) Det spelar ingen roll hur det hände, det viktiga är att det hände :) Nu är jag inne på mitt tredje år med Frans, men nog pratat om honom, det är ju trots allt honom resten av bloggen i stort sätt handlar om ;)

Frans vid vattnet :)

Mandy; Mandy var en brun ponny med grå man på säby gård i järfälla. Henne började jag tycka om men aldrig lika mycket som Frans. Mandy blev min första sköthäst och jag red henne mycket, det var även med henne jag startade i min första tävling, dock var det inte speciellt lyckat. henne var jag skötare på från 2005 till 2008 :)



Ursus; Ursus var en storhäst som även han stod på säby gård. Han hade ingen skötare och hade sjukdommen spatt, därav sparkade han ganska mycket i boxväggen. Han var världens mysigaste så jag bestämde mig för att bli skötare på honom men han tog inte Frans plats heller, tyvärr varade de inte länge eftersom han avlivades pga sin sjukdom, honom var jag bara skötare på en kort tid under 2006.



Absolut; Kom till säby gård, han var en storhäst som sålts till ridskolan pga att han bockade av sina ryttare, men han var världens mysigaste att borsta och hantera från marken. Han var svart med strumpor och stjärn och en ganska konvex nosrygg, en dressyrstjärna. Honom fattade jag tycke för fort, men han var aldrig som Frans. Honom var jag skötare på ca ett år tror jag.



2008 Fick jag min drömhäst Frans och då var jag tvungen att lämna mina sköthästar, hur elakt det än låter så är Frans det bästa som hänt mig <3


Vilodag

Idag var det dags att byta box, Frans fick vila idag och det tyckte han nog om. Mamma klippte hans man (hon var otroligt duktig fast än hon aldrig gjort det förr :O ) och jag klippte in ett hjärta på hans rumpa :) Sen fick han byta box och stå bredvid marikan, dom verkade trivas :) Frans och Bianca ska fortsätta stå i samma hage eftersom de har satt på elen och Bianca hållt sig inne nu :)  Här kommer lite bilder :)



Anna och Frans


Såhär blev hans man :D


Ett hjärta på mitt hjärta <3


Mamma tyckte han blev fin såhär :D


Om allt typ

Jag sa att jag skulle lägga upp bilder på boxarna men eftersom jag inte la in spån i den nya bestämde jag mig för att fota den i morgon istället :)

Idag hade jag medryttare Rebecca för första gången. Hon hade ridit dressyr i ridhuset och det hade gått bra men han är ju som sagt stel osv men hon var nöjd :) När jag kom till stallet hade hon skrittat av Frans ute och han var inte svettig eftersom han sällan gör mer än han behöver, haha -.- men han är inte lätt :) Jag pussade lite på honom, och i morgon ska han få vila :)

Jag ska jobba med dressyren för vi ska kanske tävla dressyr snart, men det beror helt på i vilken form han är i, vill ju inte göra bort mig ;) Hopptävling ska vi iaf vara med på :) samt att vi ska hopptträna på onsdag :)

Just det, Frans ska byta hagkompis eftersom Bianca(hans nuvarande hagkompis) rymmer hela tiden och de har börjat misstänka att hon inte trivs med Frans vilket jag tycker är konstigt för de ser så nöjda ut :D Men det är väl värt ett försök :) Frans ska få stå med sin nya boxkompis Marikan :) Men jag tror att Frans vill stå kvar med Bianca :( Men vi får se hur allt löser sig :)


Boxbyte

Jag böt inte box idag eftersom de hade målat om den nya boxen, men i morgon ska han få flytta in i sin nya box :) Skriver ett snabbt inlägg nu ang boxbytet, bilder och ett inlägg om frans komme senare :)

Jo, det är så att Frans står bredvid ett fullblodssto som heter kakan, hon tycker tydligen inte om honom vid utfodringarna och kakans ägare ser detta som ett problem, därför skulle en massa hästar byta plats och Frans skulle stå i en mörk box utan fönster (hade fönster innan). Frans känner sig lätt ensam och blir uttråkad därav var det väldigt viktigt för mig att ha ett fönster men det fanns inte mycket att säga till om, sen fick jag ett sms om att jag fick en anna box, med helt fönster så då löste sig allt till bättre än innan :D

och Frans ska byta hagkompis, men mer om detta i nästa inlägg !


Boxbyte

TACK anko för att du har fixat min blogg så fint :D Jag är super nöjd ! Och tack för det otroligt gulliga inlägget du skrev om mig och frans (a) den värmde otroligt mycket :D

kolla in ankos blogg, adressen finns i inlägget under :)


Men som rubriken säger så blir det alltså boxbyte idag. Jag har medryttare idag så tanken var att jag inte skulle åka till stallet men men, så är det ibland :) Egentligen gör det inget att jag måste åka dit eftersom jag då kan pussa lite på min älskling :D Om jag kommer ihåg så kan jag fota boxen han har nu och boxen han kommer stå i så får ni se hur det ser ut :)



Gammal bild från i vintras :)

Gästbloggning

Sådääär. nu är headern uppe!
Den blev dock inte så fin HAHA, men jag jobbade ju under tidspress så då blir det lätt så ;)
Får helt enkelt göra en finare nångång i framtiden ;)

Jag red ju som sagt Frans lite idag, eller jag gav upp efter typ.. en minut? hahaha
massa creds till Sofie som rider den hästen sjukt bra :D för han är verkligen inte den lättaste!

nattinatti med er allihopa :D


/Ankoo ♥

(vicegud@bdb / mysecretskill.blogg.se)

aaaaaw <3<3<3



aaaaw (a) <3<3 läste annas blogg och blev super glad av detta :D För lätt är han inte :o

Badbilder !!


Jag och Frans


Jag och Frans


Jag och Frans & Anna och Bianca


Anko och Hadar & Jag och Frans


Anko och Hadar & Jag och Frans


Jag och Frans & Hadar
NOTERA att anko inte sitter på hadar, hon ramlade av ;)


Anko och Hadar & Jag och Frans


Anko och Hadar & Jag och Frans


Jag och Frans
Han lägger sig ner och då äre bara att hoppa av och gå undan :D


Jag och Frans


Jag och Frans & Hadar
Sjöhästen Frans myser i vattnet :)


Ridhuset

Idag var jag till stallet 16.00 eftersom vi skulle ha ett stallmöte. Var både positivt och negativt eftersom jag blir tvungen till att byta box pga en häst. Men men.

Idag blev det första riktiga dressyrpasset sen jag fick hem honom, vi red i stora ridhuset tillsammans med anna-bianca och anko-hadar. Det gick inte särskilt bra eftersom han är tjock som en tunna och stel som en planka och otränad som.. jag vettefan, men jag fick rida ordentligt. Jag övade mest på att han skulle kunna hålla formen i alla gångarter och det lyckades sisådär, red på volter och även lite skänkelvikningar, övade lite lägningar. Jag har köpt en havre med mer energi i och den hjälper, och det är bara bra. Efter ett tag beslöt sig anko och jag för att byta hästar en stund och jag säger bara OJ vilken skillnad. Hadar är ju duktig i dressyren, han gick på tygeln så fort man tog tyglarna, han var pigg och framåt och behöll formen i alla gångarter. Jag ska hoppa hadar någon dag här snart, det kommer säkert bli awesome ! :D Anko red Frans, hon uttryckte sig " jag HATAR Frans, han är omöjlig, ett hopplöst fall" Sen testade jag Bianca, hon är dock inte min sorts häst, anna rider henne super bra men hon är för studdsig och så för mig :) Men hon har blivit mycket finare sen jag red henne sist :D Det är verkligen jätte skönt att ha ridhus :) Langaer upp några gamla dressyrbilder, annars ser det så tråkigt ut :D










Dagen

Anko har LOVAT att fixa bloggen idag/natt så jag hoppas att hon gör det !

Idag hämtade annas mamma mig och så åkte vi till stallet runt 11.00 eftersom medryttarna skulle komma runt 12. När vi va där fick vi höra att Bianca rymt ur hagen två gånger så vi tog med oss massor av stakettråd och gick till hagen för att de vad problemet var, och när vi kom till hagen hade Bianca rymt så vi släppte in henne, sen insåg vi att hon har trampat ner undertråden så vi slog våra kloka huvuden ihop och kom på en lösning. När vi var klara kom medryttarna. Vi visade dom hur man gjorde allt och berättade övriga regler och liknande. Jag var nöjd och de verkade nöjda. Vi hade bestämt med anko att vi skulle rida och bada så vi tränsade hästarna och red till dressyrbanan där anko blev fotad. Sen red vi till badplatsen. Frans gick tveklöst i vattnet, plaskade och simmade som den sjöhäst han är. Bianca tyckte inte det var riktigt lika mysigt så hon plaskade mest och hadar.. vad ska man säga? han bockade, stegrade, puttade av mig och var allmänt galen, jag frågade anko vad hon ser hos hadar, hennes svar va "han är ju söt" haha :D Hon ramlade av 4-5 ggr och jag har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv !!  Frans lade sig ner i vattnet tre gånger och trivdes som fisken i vattnet, haha! När vi badat i ca 2 timmar skrittade vi hem så hästarna fick en chans att torka. I stallet la jag på ett fleacetäcke :) Bilder kommer efterhand som jag får dom :)

Ååh så UNDERBART att ha min Frans hemma igen, bara tanken gör mig glad <3



Hadar försökte putta av mig.. och lyckades -.-



HAHAHAHAHA, Frans chillar med livet och hadar dampar !!



Stäket

Här kommer lite bilder på mitt stall stäket där Frans står nu :)



Sadelkammaren



Foderrummet



Loftet



Frans i sin box :)



Bianca i sin box :)



Stallgången :) Våran stalldel är den del av ett stort stall :) men detta är bullerbyn :)



Skrittmaskinen och uppbindningdplats utanför stallet



Bullerbyns stalldel :)



En del av alla hagar, Frans och Biancas hage är låångt borta :D



Lilla ridhuset



Stora ridhuset



En av utebanorna



Spolspiltan inne i vårat stall (finns en ute också)


GALNA HADAR !!

Jag tycker att filmen talar för sig själv :o

http://www.youtube.com/watch?v=6GJN2DG9WkA

bilder kommer antagligen lite senare :)

Stallet

Anko har lovat att fixa en header och bloggen ikväll eller senast i morgon så då blir den fin :D

Stallet;
Idag åkte jag till stallet med Anna, vi skulle rida ut med Julia eftersom hon skulle visa lite ridvägar :) Vi red runt hela banvallen som hade super bra underlag och galet fina ridvägar, dessutom jätte fin och lång galopp sträcka :) Efter det red vi till badplatsen och vidare runt dammen, klättrade upp för en klätterbacke (där ska vi träna mycket) och hoppade även en stock :) Allt gick super bra, han var lite seg i början men fick upp farten ganska fort, han hoppade av lite stort på stocken men vi jobbar på det :) Han blev lite svettig, han är ju rätt otränad efter taffsnäs :) men det ledde bara till att vi fick inviga spolspiltan :D Han stod snällt där och jag spolade av honom och allt gick super bra :) Sen fick han ha på sig fleacetäcke, och han rullade sig i boxen så det blev helt spåningt -.- sen smörjde jag och Anna våra sadlar och sadelhjordar, vi ska ju rida barbacka i morgon eftersom vi ska bada så det passade utmärkt :) Anko ska ha med någon fotografkompis så det lär komma upp badbilder i morgon :D

Idag bjuder jag på en gammal badbild :)




Hemma

Slutade ca 12 idag, ska rida med anna-bianca och julia-pica idag så jag får vänta hemma tills typ fyra men det gör inte så mycket :) Skriver senare hur det gick :)



Sammanfattning

Tänkte sammanfatta dagarna som Frans varit hemma lite snabbt :)

Frans kom måndag 23 augusti.

23 augusti; Jag, min pappa och min kompis Hellen åkte till Taffsnäs för att hämta hem världens finaste häst, lastning och körning gick jättebra. Lastade av Frans och han var förvånansvärt lugn. Gick ett par varv med honom och sedan fick han gå in i sin box där han genast rullade sig, haha gullunge ! :)

24 augusti; Åkte till stallet med Anna för att testa att åka kommunalt, väl där fixade vi allt och när vi skulle rida träffade vi Anko med Hadar så vi följde med henne. Vi red dressyr (om man nu kan kalla det så) på dressyrbanan precis vid vattnet, jag skulle ljuga om jag sa att det gick bra men det gick bättre än jag förväntat mig. Red inte särskilt hårt eller länge, kände lite på honom och det fick räcka.

25 augusti; Mamma körde mig och Anko till stallet eftersom jag och Anko bestämt oss för att rida ut tsm. Vi red direkt när vi kom fram, och det fick bli en tur ut i skogen som senare ledde till badplatsen. Anna prommenerade med en bit med Bianca. Blev mest skritt för att vi inte hittar så bra.. än ;) Som sagt ledde det till badplatsen där dom fick plaska lite, och sjöhästen Frans uppskattade det men jag stoppade honom innan han blötte ner oss alla, haha :D Sen red vi hem i lungt tempo, super mysigt var det :)

26 augusti; Mamma körde mig till stallet eftersom vi hade insläppet idag, det gick bra :) Sen fixade Anna och jag allt och sen fick det bli en uteritt till. Efter mycket "bråk" om ifall jag skulle få rida barbacka eller inte (Anna ville inte att jag skulle göra det, men jag ville) så fick det bli med sadel och vi red samma runda som igår, fast idag red vi snabbare tempo. Hästarna var pigga och glada, vi plaskade i vattnet men idag blev alla fyra (anna, jag, bianca och frans) dyngsura, men roligt var det :) Vi rejsade upp för en backe för att tåget skulle komma snart och hästarna skulle bli galet rädda för tåget (misstänkte vi) och red lite vilse, men med Anna är det alltid med skräckblandad glädje man ger sig ut på uteritter ;)

Älskar min fina Frans <3

Frans vid vattnet :)


Ny blogg

Nu har jag skaffat en blogg där jag tänkte skriva om Frans och annat som har med mitt hästliv eller hästar i allmänhet att göra eftersom det verkar vara några som vill det :) Anko (vicegud@bdb ska göra en header åt mig, besök hennes blogg mysecretskill.blogg.se )

Kom gärna med förslag på vad jag kan skriva :D


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0